billigmobilabonnement.net Slik kjøper du mer data til mobilen

Slik kjøper du mer data til mobilen

Slik kjøper du mer data til mobilen post thumbnail image

Alle har nok opplevd å trenge litt ekstra mobildata en måned. Kanskje fordi man for eksempel er ute på reise og ikke har den vanlige tilgangen på Wi-Fi. Hvordan kan man da kjøpe mer data til mobilen?

Mobildata

Data til mobilen, eller mobildata, er enkelt forklart nettverket man kan bruke til å koble til internett når det ikke er noe tilgjengelig Wi-Fi. Så lenge man har dekning på telefonen, har man tilgang til mobildata. Det kommer godt med når man for eksempel skal sjekke saldoen på bankkontoen sin i butikken eller kjøpe en bussbillett med mobiltelefonen. For ikke å snakke om når man skal sjekke bussruten.

Data til mobilen

I dag kommer alle mobilabonnementer med datapakker. De kan deles inn i to hovedgrupper: Abonnementer med faste datapakker og abonnementer med ubegrenset data.

Alternativene som er billigst er vanligvis abonnementer med faste datapakker. Det vil si at man får en bestemt mengde data hver måned. Hvor mye man får vil variere fra mobilselskap til mobilselskap, og fra abonnement til abonnement. Jo mindre data som er inkludert hver måned, jo lavere er prisen på abonnementet.

Fort gjort å gå tom

Selv om man har funnet abonnementet som har den perfekte mengden til dagligdags bruk, kan man alltids ende opp i en liten knipe nå og da. Hvis man, for eksempel, er vant til å ha Wi-Fi tilgjengelig så godt som hele tiden er det ikke noe poeng med en stor datapakke. Etter en uke eller to på en hytte uten Wi-Fi, kan man fort gå tom for data. For å unngå å måtte betale mye ekstra for overforbruk får man som oftest en beskjed fra mobilleverandøren når man går tom for data.

Når man får en slik melding, er det to smarte alternativ. Man kan enten slutte å bruke mobilnettet til man får mer data neste måned. Men, det er ikke alltid et realistisk alternativ. Eller så kan man kjøpe mer data av mobilselskapet sitt.

Slik kjøper man mer data til mobilen

Hvilken pakke?

Leverandører av pakker med faste datamengder selger også pakker med ekstra data når man skulle trenge det. De har som regel flere alternativer å velge mellom, slik at det nye behovet kan dekkes. Pakkene med minst data er naturligvis billigst, men det kan være penger å spare på å kjøpe en litt større pakke. Spesielt om man går tom tidlig nok i måneden. Eller om man kan forutse et stort nok behov data på mobilen før måneden er over. Det er lurt å sjekke om et eventuelt overskudd kan overføres til neste måned før man kjøper de største pakkene med ekstra data. Slik unngår man å betale for noe man ikke bruker.

Kjøp i app

Hvordan man kan kjøpe slike pakker kommer litt an på hvilken leverandør man har. Noen tilbyr det enkelt i en app. Når man blir kunde hos en mobiloperatør er det bare å laste ned appen og logge inn. Skulle behovet for ekstra data oppstå, er det som regel en kort prosess med et par trykk i appen. Men det kan være lurt å sjekke mulighetene for dette før behovet er presserende.

Kjøp på Min Side

Andre selskap tilbyr det gjerne på nettsidene sine, etter at man har logget inn på Min Side. De aller fleste har en variasjon av denne siden. Da er det bare å velge den pakken som dekker behovet man har best, og så kommer det rett inn på mobiltelefonen.

Kjøp via SMS

Den siste måten er å toppe opp mobildata med en tekstmelding. Når man har brukt opp mobildataen som er inkludert i abonnementet en måned kan man få en melding av mobilselskapet som opplyser deg om dette. I tillegg kan den samme meldingen tilby flere datapakker slik at man enkelt kan fylle på uten å måtte gå på nett. Om man bruker denne metoden betaler man som regel for den ekstra datapakken på neste telefonregning.

Se også https://www.fjordkraft.no/mobilabonnement/kundeservice/hvordan-bestiller-jeg-mer-mobildata/