billigmobilabonnement.net Spar data med eSIM

Spar data med eSIM

Spar data med eSIM post thumbnail image

Med fri bruk av mobildata i EU og EØS er det enkelt å ta med mobilen på ferie med senkede skuldre. Ingen bekymringer for økte mobilregninger når du kommer tilbake. Reiser du derimot utenfor EU/EØS oppstår derimot en ny problemstilling – ekstra kostnader. Kan du bruke eSIM finnes det smarte løsninger som lar deg bruke mobilen som vanlig, og gir mulighet til å spare både data og penger.

Hva er eSIM?

eSIM er et heldigitalt SIM-kort som du kan bruke ved siden av det vanlige SIM-kortet ditt. Hvis mobilen og din leverandør støtter eSIM kan du ta dette i bruk gjennom innstillinger på mobilen. Det er ikke knyttet ekstra kostnader til dette, og er en funksjon som er praktisk både for bruk i inn- og utland.

Har du både et vanlig SIM-kort og eSIM kan du bestemme hvilket kort som skal belastes når. Du kan for eksempel rute alle telefonsamtaler og SMSer gjennom ditt vanlige SIM-kort, mens all data går gjennom eSIM. Dette er spesielt praktisk om du er på reise i områder som ikke kvalifiserer til fri roaming.

Fordelene med eSIM

Det er mange fordeler med å ta i bruk eSIM. Har du nylig byttet abonnement og reist fra det fysiske SIM-kortet kan du aktivere og bruke mobilen som normalt selv etter byttet. Hvis du reiser utenlandsk kan du også kjøpe egne datapakker med eSIM som koster betydelig mindre enn å betale for per megabyte gjennom oppholdet.

Ønsker du å redusere bruken av data, og kun være mottakelig for telefonsamtaler og meldinger, kan du endre hvilken SIM-kort du foretrekker å bruke til mobildata, og så skru av dette. Du kan når som helst aktivere og deaktivere eSIM, eventuelt skru av roaming når du er i utlandet.

Å bruke et eSIM er også sikrere enn et vanlig SIM-kort. Skulle du bli frastjålet mobilen er det ikke mulig å fjerne SIM-kortet fysisk. Du slipper også bytte av SIM-kort hvis det skulle gå tapt. Og du kan raskere bytte til ny leverandør, da du ikke må vente på å få tilsendt SIM-kort i posten.

Har du en smartklokke som støtter eSIM kan du også bruke denne til å ringe, motta meldinger og høre på musikk uten å måtte ha med deg mobilen. Perfekt når du er ute på tur.

Lokale og internasjonale løsninger

Lokale og internasjonale løsningerDatabruken i utlandet er den som koster desidert mest når du er på reise. Ved å ta i bruk eSIM kan du kjøpe datapakker som fungerer i den regionen eller landet du reiser til. Dette kan du kjøpe lokalt når du ankommer destinasjonen, eventuelt bestille hvis din leverandør tilbyr slike løsninger.

Noen datapakker er begrenset til land, og koster noe mindre enn datapakker som gjelder for en hel region. For eksempel koster datapakke med 1 GB, som er gyldig i 7 dager, fra 45 kroner om du skal benytte den i USA. Den samme pakken koster 50 kroner for områder som Asia og Sør-Amerika. Skal du på rundtur på andre kontinenter er det lurt å notere seg hvilke land datapakken fungerer i, og om den er gyldig i områdene du skal besøke.

Noen tilbydere av datapakker i utlandet kan også brukes i Norge. Du kan med andre ord supplere med datapakker om du skulle gå tom for data gjennom bruk av eSIM. Disse pakkene koster noe mindre enn datapakkene du kan kjøpe gjennom din leverandør, så her kan du spare penger.

Effektivt og trygt

En av fordelene med å bruke eSIM er sikkerheten. Du kan trygt surfe på mobilnettet, og trenger ikke bekymre deg for sikkerheten på det offentlige WiFi-nettverket. Når du bruker mobilnettet er det minimalt risiko for at andre forsøker å stjele sensitiv informasjon.

Det er også helt sikkert å handle eSIM, du trenger ikke gi fra deg sensitiv informasjon til noen selger for å kunne kjøpe datapakke til eSIM. Å bruke eSIM oppleves som veldig trygt, samtidig som det er en rask og effektiv løsning som fungerer like godt hjemme som på reise.

Spar penger og data

Nordmenn flest reiser utenlands. Mange velger å reise innenfor EU, og kan bruke mobilen som vanlig selv på reise. Andre derimot drar til destinasjoner som USA, Thailand, Australia, Japan og Sør-Korea. Å bruke mobilen som hjemme er er kostbart, spesielt om du benytter deg av din ordinære mobilleverandør.

Siden du kan kjøpe data med eSIM som kan brukes både lokalt og internasjonalt er det penger å spare. Hvor mye du sparer avhenger av hvor du reiser, hvilken leverandør du kjøper datapakke av, og hvor lenge du skal være på reise.

Priser

De mest brukte leverandørene av datapakke med eSIM er Airarlo, Holafly og Gigsky. Du kan handle datapakker på deres nettside, og handle til den regionen eller det landet du skal til. Hos Holafly inkluderer datapakkene ubegrenset data i et bestemt antall dager, mens du hos Airarlo og Gigsky betaler for gigabyte.

Nedenfor tar vi utgangpunkt i USA, og en dollarkurs på 10,72. Prisene er rundet opp til nærmeste femmer.

Airarlo: 1 GB til $ 50 5GB til $ 175 og 10 GB til $ 280

Holafly: 5 dager til $ 205 7 dager til $ 290 og 15 dager til $ 505

Gigsky: 1 GB til $ 55 5 GB til $ 215 og 10 GB til $ 410

Det er store variasjoner hos de ulike leverandørene, men hvis vi sammenligner med datapakker for utlandet med Telia koster 1 GB 169,- og 4 GB 399,-.

Oppsummering

  1. De fleste leverandører og mobiltelefoner støtter i dag eSIM.
  2. eSIM er et heldigitalt SIM-kort som er både praktisk og enkelt å bruke.
  3. Med eSIM kan du styre hvilket SIM-kort som skal belastes for data, og redusere databruken.
  4. Reiser du utenlands kan du kjøpe internasjonale eSIM-kort med datapakker.
  5. Disse pakkene er relativt mye billigere enn datapakker du kan kjøpe fra din lokale leverandør.
  6. Det er tryggere å bruke mobildata fremfor lokale WiFi-nettverk.